Overeenkomst zorgverzekeraars 2024

Vanaf november heeft u waarschijnlijk weer de nieuwe zorgverzekeringspolissen ontvangen van uw zorgverzekeraar. De landelijke trend die hier zichtbaar is houdt in dat de premie weer iets omhoog is gegaan en dat de vergoeding voor fysiotherapie nog verder wordt uitgekleed in de aanvullende verzekering. Een trend die we de komende jaren vermoedelijk steeds meer gaan tegenkomen helaas.

Voor de vergoeding van fysiotherapie via uw aanvullende verzekering is het goed om te weten of de praktijk een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar. Anders bestaat de kans dat u zelf een eigen bijdrage dient te betalen voor de behandelingen fysiotherapie omdat niet het volledige bedrag wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor 2024 heeft de praktijk met bijna alle zorgverzekeraars een overeenkomst. In tegenstelling tot vorig jaar worden de behandelingen van CZ Just ook weer vergoed. 

Met een enkele verzekeraar heeft de praktijk geen overeenkomst in 2024. Eenzijdig gestelde contractvoorwaarden en de daarbij horende lage tarieven voor de fysiotherapie behandelingen zijn de reden geweest om geen overeenkomst te sluiten met de volgende zorgverzekeraars;

ENO (labels: ENO, Salland, Hollandzorg & ZorgDirect)
Zorg & Zekerheid (labels: Zorg & Zekerheid en AZVZ)
Menzis (labels: Anderzorg, Hema, VinkVink)
Eucare (aevitae)

In de afbeelding onderaan de pagina ziet u dit rijtje nogmaals met een rood kruis door de namen waar we in 2024 geen contract bij hebben afgesloten.

Let hierbij dus op met je keuze voor je zorgverzekering in 2024!

Heeft u vragen over de hoogte van uw vergoeding voor fysiotherapie in het nieuwe jaar dan adviseren we dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

contracten.zorgverzekeraars.2024