Nieuws van Fysiotherapie Westkapelle

Operatie aan versleten meniscus is volgens onderzoekers meestal zinloos

Operaties aan een versleten meniscus zijn in veruit de meeste gevallen zinloos. Voor alle groepen patiënten is fysiotherapie nuttiger dan zo'n operatie. Dat concluderen onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen na onderzoek.

Patiënten dragen bij aan steeds betere behandeling van reuma

Het Early Arthritis Cohort (EAC) van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bestaat 30 jaar. Hierin worden alle patiënten met gewrichtsontstekingen uit de regio gevolgd. Met de inzichten uit dit onderzoek is de behandeling van reuma de afgelopen decennia fors verbeterd, waardoor een klachtenvrij leven steeds dichterbij komt.

Wijziging basispakket Zorgverzekeringswet 2024

Paramedische herstelzorg na Covid-19 verlengd tot 1 januari 2025.

Patiënten die sinds het voorjaar van 2023 besmet zijn geraakt of nog besmet worden en op verwijzing van huisarts of medisch specialist, kunnen gebruik blijven maken van deze zorg. 

Eeuwenoud medicijn tegen jicht kan patiënten met artrose mogelijk helpen

Wetenschappers hebben ontdekt dat het plantenextract colchicine mogelijk een effectieve behandeling kan zijn voor artrosepatiënten. Dit extract wordt al eeuwenlang gebruikt tegen jicht en is veilig en goedkoop.

Positieve effecten fysiotherapie op heup- en knieartrose

Fysiotherapie blijkt effectief te zijn bij de behandeling van heup- en knieartrose, zo blijkt uit het Nightingale-onderzoek uitgevoerd door Mediquest en het KNGF. Het onderzoek maakte gebruik van gegevens uit de Landelijke Database Fysiotherapie (LDF).

Pagina 1 van 4