Nieuws van Fysiotherapie Westkapelle

Fysiotherapeutische Zorg tijdens corona

Ondertussen is de praktijk alweer enkele maanden open na de sluiting van maart door de coronacrisis. Na de periode van sluiting weten zowel de lokale bevolking als de vakantiegangers de praktijk weer goed te vinden. 

 

Door de coronacrisis hebben we de laatste maanden gewerkt volgens de voorzorgsmaatregelen en protocollen van de RIVM en onze beroepsgroep KNGF. Als gevolg hiervan is de werkwijze m.b.t. aanmelding en binnenkomst veranderd. Ook de inrichting van de praktijk is hierop aangepast. Om alvast een indruk te krijgen hoe dit eruit ziet hebben we een aantal foto's gemaakt van een aantal veranderingen in de inrichting van de praktijk. 

Klik verder om de  procedure en voorzorgsmaatregelen die we hanteren te lezen.

Nieuwe Indeling Praktijkruimte

Afgelopen week zijn we druk bezig geweest met invulling geven aan de nieuwe richtlijn m.b.t. het opschalen van onze fysiotherapeutische zorg. De hele praktijk is anders ingericht i.v.m. voor de sluiting.

Om alvast een indruk te krijgen hoe dit eruit ziet hebben we een aantal foto's gemaakt van een aantal veranderingen.

Groen licht voor opschalen fysiotherapeutische zorg 

Gisterenavond is bekend geworden dat de fysiotherapie weer opgestart mag worden. Dit zal nog wel met verschillende voorwaarden en beperkingen zijn. Wij zijn nog in afwachting van de definiteive richtlijnen vanuit onze beroepsgroep. Achter de schermen zijn we al druk bezig geweest met het treffen van de nodige voorbereidingen.

Na het weekend verwachten we u daar meer duidelijkheid over te kunnen geven zodat wij u vanaf volgende week weer kunnen helpen!

 

Fysiotherapie Praktijk Westkapelle gebruikt MijnZorgApp

Hulpverlening in een digitaal jasje

Door de coronacrisis is de toepassing van digitale ondersteuningsmiddelen bij de fysiotherapeutische behandeling in een stroomversnelling gekomen. Het tijdperk van oefenschema's op papier, fysieke afsprakenkaartjes en vergeten afspraken is verleden tijd.

De MijnZorgApp van Fysiotherapie Praktijk Westkapelle wordt gebruikt als digitaal ondersteuningsmiddel naast de reguliere behandeling en bevat de volgende functies;

  • U kunt u afspraken bekijken met uw fysiotherapeut
  • Nooit meer een afspraak vergeten doordat u herinneringen ontvangt via de app
  • Het overal inzien van uw persoonlijk oefenschema met instructievideo's en afbeeldingen.
  • De mogelijkheid om te kunnen videobellen met uw fysiotherapeut

Sluiting Praktijk i.v.m. Coronamaatregelen

Datum: 16-03-2020 15:30 uur

Na aanvullende informatie en in overleg met meneer en mevrouw Heijmans heb ik besloten om per direct de praktijk te sluiten voor onbepaalde tijd. De therapeuten nemen nog contact met u op voor de openstaande afspraken. We hopen dat deze drastische maatregel niet lang nodig dient te zijn maar op dit moment zie ik genoodzaakt om deze maatregel te doen gelden.

Davie Poortvliet

Fysiotherapie Praktijk Westkapelle

Pagina 1 van 2