Overeenkomst zorgverzekeraars 2023

Vanaf november heeft u waarschijnlijk weer de nieuwe zorgverzekeringspolissen ontvangen van uw zorgverzekeraar. De landelijke trend die hier zichtbaar is houdt in dat de premie weer iets omhoog is gegaan en dat de vergoeding voor fysiotherapie nog verder wordt uitgekleed in de aanvullende verzekering. Een trend die we de komende jaren vermoedelijk steeds meer gaan tegenkomen helaas.

Voor de vergoeding van fysiotherapie via uw aanvullende verzekering is het goed om te weten of de praktijk een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar. Anders bestaat de kans dat u zelf een eigen bijdrage dient te betalen voor de behandelingen fysiotherapie omdat niet het volledige bedrag wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor 2023 heeft de praktijk met bijna alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

Met een enkele verzekeraar heeft de praktijk geen overeenkomst in 2023. Eenzijdig gestelde contractvoorwaarden en de daarbij horende lage tarieven voor de fysiotherapie behandelingen zijn de reden geweest om geen overeenkomst te sluiten met de volgende zorgverzekeraars;

ENO (labels: ENO, Salland, Hollandzorg & ZorgDirect)
Zorg & Zekerheid (labels: Zorg & Zekerheid en AZVZ)
Menzis (labels: Anderzorg, Hema, VinkVink)
Eucare (aevitae)

Ook als je verzekerd bent bij CZ Just dan wordt de behandeling niet automatisch vergoed door CZ Just als je bij onze praktijk wordt behandeld.

In de afbeelding onderaan de pagina ziet u dit rijtje nogmaals met een rood kruis door de namen waar we in 2023 geen contract bij hebben afgesloten.

Let hierbij dus op met je keuze voor je zorgverzekering in 2023!

Heeft u vragen over de hoogte van uw vergoeding voor fysiotherapie in het nieuwe jaar dan adviseren we dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

De beroepsvereniging voor fysiotherapie (KNGF) heeft een overzicht van een deel van de aanvullende verzekeringen van 2023 online in een overzicht gezet.
Dit overzicht kan u downloaden via deze link. Meer informatie m.b.t. tot fysiotherapie en de verzekeringen vindt u hier.

 contracten 2023a